Airplane Alert Binoculars Brightness Caution Check Comment Cross Date Delete Direction Download Info Facebook Location Photo Rotate Search Sketch Star Tag Twitter Undo Video Weather Zoom in Zoom out

Details

ALMERE, FL — Ik had zojuist al mijn 1e melding geplaatst. Uit ervaring weet ik dat er een kans is veel meer objecten te kunnen zien als ik de lucht even bestudeer. Ik ben van 01:50 t/m 03:20 in mijn achtertuin gaan kijken naar de lucht aangezien ik al 3 vliegende lichtbollen had gezien.

Ik ging de lucht bestuderen en zag steeds meer lichtbollen die van diverse richtingen opdoken en diverse richtingen verdwenen. Ik wilde eerst bijhouden welke richting ze vandaan kwamen en verdwenen. Maar dat was niet te doen gezien de hoeveelheid objecten die ik gezien heb. De meeste lichtbollen, bewegende of vliegende sterren vertrokken naar de oostelijke richting. Maar er waren zat objecten die andere koersen hadden.

De lichtbollen waren zo divers wat lichtsterkte betreft. Eigenlijk precies als sterren. Sommige zijn heel fel en sommige sterren zijn met het blote oog niet of haast niet te zien. Idem dito wat het licht van de lichtbollen betreft.

De kracht van het licht van die bollen varieerden van 1 t/m 4. 1 staat voor licht is haast niet zichtbaar met het blote oog. 2 is wat beter zichtbaar. 3 is het licht goed te zien en 4 is het licht erg fel.

Om 02:05 heb ik een vliegend object gezien die ik tevens op beeld heb gebracht. Het licht van het object was zo fel dat ik aan dit object dus een 4tje koppel. Wat dus staat voor meest felle licht bij een object. Doordat het zo fel was en het vloog recht over me heen. Heb ik de vorm van het object goed kunnen zien. Het had een vorm van een pistoletje. Het licht dat het object had was een soort grote koplamp aan de onderkant van het object. De koplamp was niet asymmetrisch. De koplamp stond meer aan de linkerkant. Ik heb inde afgelopen 5 jaar vrij veel verschillende objecten gezien. Maar dit is een nieuwe voor mij. Het object vertrok van de westelijke richting en verdween uit mijn zicht richting het oosten trouwens (02:05).

02:15 was er een 2e object met een verblindende licht aan het object. Dus ook dit object krijgt een 4. Het licht van het object was zo verblindend dat mijn ogen moesten accommoderen omdat het donker was dus ik kon er niet te lang naar kijken. Beetje zelfde principe als de zon. Ik heb nog nooit zulke felle objecten gezien. Groot licht van een auto was er niks bij. Overigens verscheen ook dit object van westelijke richting en vloog richting het oosten. Objecten maakten geen geluid.

In het tijdsbestek dat ik de lucht ben gaan bestuderen 01:50 t/m 03:20 heb ik zoveel objecten in verschillende vormen en gedragingen dat ik stopte met tellen hoeveel ik nou echt gezien had. Als ik een getal zou noemen denk ik wel circa 60 gezien te hebben. Misschien wel meer zelfs. In het begin dat ik ze bestudeerde viel het op dat ze van elke koers leken op te duiken en ook allemaal willekeurig van elkaar verdwenen. Objecten gingen allen eigen route aanhouden en in het begin was het een constante zelfde snelheid. Alsof cruisecontrol aanstond. Objecten waren ook nog niet in groepsverband aan het manoeuvreren. Wat wel opviel is dat elk object een andere lichtsterkte had. Net als sterren in principe. Sommige objecten waren heel lastig te zien. Ik heb vrij sterke ogen en goed zicht in het donker dus daar heb ik mazzel mee. Het is/was echt spitsuur in het luchtruim boven Almere. Ben maar naar binnen gegaan maar ik denk dat er nog genoeg te zien is.

Ik heb dus 1, 5 in de lucht gekeken en toen begonnen nog meer dingen op te vallen. Vooral als je gewoon recht naar boven keek. Rond de positie van 12:00 in de middag als de zon op z'n hoogste punt staat. Op die plek in de lucht zag ik zulke gekke dingen dat ik er nog steeds een beetje perplex van ben. Ik zal lichtbollen heel vreemd bewegen, maar ze vlogen niet weg zoals anderen lichtbollen die ik beschreven had. Als een lichtbol niet beweegt lijkt het gewoon op een ster. Maar hoe langer ik keek hoe vreemder het werd. Het viel op dat er soms ineens een "ster" feller werd dan een seconde daarvoor. Dat trok mijn aandacht dus ik wierp daar mijn blik dan op. Eerst zei ik nog tegen mezelf zijn gewoon sterren joh. Niet zo raar doen. Maar hoe langer ik keek hoe vaker die "knipperen". Die sterren stonden ook niet stil. Maar dat is alleen zichtbaar als je je echt focust op een aantal sterren die naast elkaar staan. Afstand tussen bepaalde 'sterren' werd soms wat groter soms kleiner. Toen wist ik dat het geen sterren waren. Ik heb daar echt lang naar gekeken. Het leek zelfs alsof die objecten onderling naar elkaar lichtsignalen gaven ofzo. Het leek wel een vorm van communicatie ofzo. Die 'sterren' (stilhangende objecten) gedroegen zich ook magneet achtig. Klinkt gek maar kan geen ander voorbeeld noemen om het een beetje goed uit te leggen. Als je 2 magneetjes hebt en je doet - en - naar elkaar toe of + en + dan duwen ze elkaar weg. Dat is dus wat die stilstaande sterren opdat moment ook deden. Alsof ze aan het spelen waren ofzo heel vreemd. Is natuurlijk heel subjectief wat ik nu zeg maar dat is wel de indruk die het bij mij wekte.

Hoe langer ik keek hoe meer misstanden ik zag. Ik zag ook een soort 3 hoekige object in de lucht als ik recht naar boven keek. Het had 3 lichten, witachtige licht gewoon net als met sterren. Elke hoek had 1 licht op het droehoekige object.1 heel felle, 2 minder fel maar met het blote oog prima zichtbaar. Vind het nog steeds wel vreemd om dit te relativeren. Als ik het zelf niet had gezien, zou ik denken dat dit een broodje aap verhaal is.

Van objecten die eerst gewoon op doodgewone sterren leken waren de gedragingen wel heel bijzonder. Want ook die sterren vlogen weg. Dan bedoel ik niet allemaal tegelijk. Maar periodiek ging er steeds ineens een stilstaande 'ster' wegvliegen richting het oosten. Met ook vrij vreemde gedragingen. Sommige waren zo snel dat je gewoon een lichtflits zag. Leek op een vallende ster maar een vallende ster valt een beetje en die lichtflits was gwn een rechte lichtflits. Of een object ging ineens heel fel worden en dan uit. Ik geloof het zelf nog niet helemaal was echt bizar om te zien. Ik hoop als iemand dit herkent daar wat over zou willen vertellen. Ik snap het zelf nog niet helemaal namelijk.

Top 3 ufo-boeken

 1. 1
  We zijn misschien niet alleen

  Taede A. Smedes

  We zijn misschien niet alleen

  Ufo’s toen en nu

 2. 2
  In Plain Sight

  Ross Coulthart

  In Plain Sight

  An Investigation into UFOs and Impossible Science

 3. 3
  UFO’s in België en Nederland

  Frederick Delaere

  UFO’s in België en Nederland

  De waarheid achter de waarneming

Reacties

Reacties die niet bijdragen aan een oplossing worden verwijderd. Plaats een melding als u zelf ook een UFO hebt gezien!

Meer: ufo-meldingen uit Almere, ufo-meldingen uit Flevoland

Foto wordt geladen

EXIF gegevens

Datum en tijd kunnen onjuist zijn wanneer deze verkeerd zijn ingesteld op de camera.