Airplane Alert Binoculars Brightness Caution Check Comment Cross Date Delete Direction Download Info Facebook Location Photo Rotate Search Sketch Star Tag Twitter Undo Video Weather Zoom in Zoom out

Details

ALMERE, FL — Ik rookte een sigaret in de tuin, sinds het overlijden van mijn vader 5 jaar geleden kijk ik altijd naar boven als het donker is. Heb sowieso heel veel bizarre dingen gezien in die jaren maar dacht nu voor het eerst laat ik het maar een keer posten op deze website.

Waarneming:
Ik zag in eerste instantie 1 lichtbol die lineair op een constante snelheid passeerde. De lichtbol vertrok van de zuidoostelijke richting en verdween na circa 1, 5 minuut. De lichtbol verdween uit mijn zicht richting de noordwestelijke richting.

Over de grootte van het object kan ik niet iets zeggen wat van toepassing kan zijn, aangezien ik niet weet op wat voor hoogte het object waarneembaar was voor mij. het object lijkt verder gewoon op een ster, object scheen ook met hetzelfde licht als een ster. Dat maakte het mogelijk voor mij om het waar te nemen. Alleen manoeuvreren sterren natuurlijk niet lineair naar een bepaalde richting toe zoals het vliegende object wel deed.

Ik dacht eerste instantie dat het wellicht een satelliet had kunnen zijn aangezien de gedragingen van het vliegende object overeenkwamen met dat van een satelliet. Tot ik het volgende waarnam. Waar ik het vliegende object uit het oog was verloren in de noordwestelijke richting, zag ik ineens een vliegend object vandaan komen. Het object vertrok naar de oostelijke richting.

In mijn beleving kunnen dat twee dingen betekenen:

1. Het zijn twee verschillende vliegende objecten die ik heb waargenomen en de objecten zijn slechts tegenliggers van elkaar in het luchtruim geweest.
Of
2. Het is hetzelfde vliegende object dat ik de eerste instantie uit het oog was verloren en het heeft buiten mijn waarnemen om zijn koers gewijzigd.

Toen dus het tweede of hetzelfde eerste object weer uit mijn zicht was verdwenen zag ik circa 45 seconden later weer een zelfde soort vliegend object verschijnen in de zuidwestelijke richting. Ook dit object vertrok richting het oosten.

Al met al heb ik 2 of 3 vliegende objecten waargenomen in een tijdsbestek van maximaal 5 minuten.

Ik hoop dat mijn verklaring te begrijpen is voor hen die het zullen lezen.

Er waren trouwens geen andere getuigen die het met mij hebben waargenomen. Normaliter roep ik altijd wel even mijn broertje om mee te genieten van deze bijzondere verschijning. Gezien het tijdstip koos ik ervoor om hem niet te storen. Heb zulk soort waarnemingen zoals ik al eerder had beschreven vaak meegemaakt.

Ik sta er ook voor open om vragen te beantwoorden van hen die dat zouden willen.

Groetjes,
Yassir.

P.S. Ik had niet eens de moeite genomen bij de waarneming van vandaag om een foto of filmpje te maken. Ik heb geen geschikte camera om dingen vast te leggen op deze afstand in het donker.

Meest waarschijnlijke verklaring

Satelliet of ruimtestation

We denken toch dat het optie 2 is geweest. We zaten vannacht ook te kijken en wat een wirwar aan satellieten, niet normaal! Meer…

Top 3 ufo-boeken

 1. 1
  We zijn misschien niet alleen

  Taede A. Smedes

  We zijn misschien niet alleen

  Ufo’s toen en nu

 2. 2
  In Plain Sight

  Ross Coulthart

  In Plain Sight

  An Investigation into UFOs and Impossible Science

 3. 3
  UFO’s in België en Nederland

  Frederick Delaere

  UFO’s in België en Nederland

  De waarheid achter de waarneming

Reacties

Reacties die niet bijdragen aan een oplossing worden verwijderd. Plaats een melding als u zelf ook een UFO hebt gezien!

Meer: ufo-meldingen uit Almere, ufo-meldingen uit Flevoland

Foto wordt geladen

EXIF gegevens

Datum en tijd kunnen onjuist zijn wanneer deze verkeerd zijn ingesteld op de camera.