Airplane Alert Binoculars Brightness Caution Check Comment Cross Date Delete Direction Download Info Facebook Location Photo Rotate Search Sketch Star Tag Twitter Undo Video Weather Zoom in Zoom out

Details

ALKMAAR, NH — Iets voor 15:00 zat ik in de tuin en keek ik toevallig naar de hemel. Deze was helemaal blauw en er was geen wolkje te zien. Opeens viel mijn oog op een wit object dat zich richting het westen bewoog. Het was erg hoog (er vlogen later ook vliegtuigen over en die vlogen lager en langzamer) en het bewoog op een snelheid waarop ik nog nooit iets heb zien bewegen door de lucht.

Het was geen straaljager, anders had ik het wel gehoord. Het was ook geen vliegtuig, want zoals ik hierboven ook zeg; daar heb ik er veel van gezien daarna en die kwamen op geen enkel vlak (snelheid, hoogte, vorm) overeen met wat ik zag. Het vloog erg hoog, waardoor ik niet goed kon zien wat voor vorm het had, maar als ik het zou moeten zeggen zou ik het een langwerpige of cirkelronde vorm noemen. Het object 'viel' als het ware naar voren. Zo leek het althans.

Het werd niet door de wind meegenomen, het object had duidelijk een eigen drijvende kracht en bewoog zichzelf door de hemel. Het was geen vallende ster of meteoriet o.i.d., die heb ik erg vaak gezien (nooit overdag overigens) en die duren nooit zo lang. Het bewoog zich dan ook richting het westen en verdween niet plots (zoals een vallende ster of meteoriet), maar geleidelijk en omdat het te ver was. Ik wilde mijn telefoon niet pakken. Omdat ik zo gefascineerd was door wat ik zag, wilde ik het geen moment uit het oog verliezen.

Wat me nog het meest is bijgebleven is dat het object helemaal niet vatbaar leek te zijn voor zwaartekracht of andere natuurwetten die wij kennen. Het bewoog zich erg moeiteloos door de lucht. Alsof het ergens vandaan kwam waar geen sprake is waar andere natuurwetten gelden.

Top 3 ufo-boeken

 1. 1
  We zijn misschien niet alleen

  Taede A. Smedes

  We zijn misschien niet alleen

  Ufo’s toen en nu

 2. 2
  De ufo’s van Gorredijk

  Taede A. Smedes

  De ufo’s van Gorredijk

  Een historische constructie van een opmerkelijke ufo-golf in 1974

 3. 3
  UFO’s in België en Nederland

  Frederick Delaere

  UFO’s in België en Nederland

  De waarheid achter de waarneming

Reacties

Reacties die niet bijdragen aan een oplossing worden verwijderd. Plaats een melding als u zelf ook een UFO hebt gezien!

Meer: ufo-meldingen uit Alkmaar, ufo-meldingen uit Noord-Holland

Foto wordt geladen

EXIF gegevens

Datum en tijd kunnen onjuist zijn wanneer deze verkeerd zijn ingesteld op de camera.