Airplane Alert Binoculars Brightness Caution Check Comment Cross Date Delete Direction Download Info Facebook Location Photo Rotate Search Sketch Star Tag Twitter Undo Video Weather Zoom in Zoom out

Details

HEERLEN, LB — Zoals elke avond bij heldere hemel kijk ik even uit het zolderraam en maak enkele foto's met hoge sluitertijd. Opeens na een kwartier zag ik een witte bol, qua visuele grote zoals venus. Deze bewoog gelijkmatig richting het zuiden en werd steeds helderder. Er was geen staart te zien of andere verbrandingskenmerken die kometen achterlaten tijdens het binnentreden van de atmosfeer. Ik stelde mijn telefoon opnieuw in met een sluitertijd van 2, 5 sec en ISO 1600. Tijden het fotograveren doofde het licht weer langzaam en was het niet meer waar te nemen. Zelf heb ik het object ongeveer een halve minute gezien.

In eerste instantie dacht ik aan reflecterende delen van satellieten omdat de baan niet veranderde. Dit is namelijk mogelijk. Maar naar wat speurwerk op internet kan ik geen passende objecten en verklaring vinden. Omdat ik heb gelezen dat meerdere mensen afgelopen dagen dezelfde bezichtiging aan de hemel hebben gemaakt op verschillende tijden besloot ik dit hier te posten. Dit maakt een reflectie van een satelliet zeer onwaarschijnlijk omdat de kans klein is dat de hoek van de zonnestraal meermaals op dezelfde nachten/dagen te zien is op verschillende tijden in dezelfde regio.

Foto's

 • 1 witte bol werd langzaam gelijkmatig lichter en donkerder foto
 • 1 witte bol werd langzaam gelijkmatig lichter en donkerder foto

Top 3 ufo-boeken

 1. 1
  We zijn misschien niet alleen

  Taede A. Smedes

  We zijn misschien niet alleen

  Ufo’s toen en nu

 2. 2
  In Plain Sight

  Ross Coulthart

  In Plain Sight

  An Investigation into UFOs and Impossible Science

 3. 3
  UFO’s in België en Nederland

  Frederick Delaere

  UFO’s in België en Nederland

  De waarheid achter de waarneming

Reacties

Reacties die niet bijdragen aan een oplossing worden verwijderd. Plaats een melding als u zelf ook een UFO hebt gezien!

Meer: ufo-meldingen uit Heerlen, ufo-meldingen uit Limburg

Foto wordt geladen

EXIF gegevens

Datum en tijd kunnen onjuist zijn wanneer deze verkeerd zijn ingesteld op de camera.