Airplane Alert Binoculars Brightness Caution Check Comment Cross Date Delete Direction Download Info Facebook Location Photo Rotate Search Sketch Star Tag Twitter Undo Video Weather Zoom in Zoom out

Details

 • Wat

  1 object gedurende 30 minuten

 • Wanneer

  14 mei 2018 (23:05)

 • Waar

  Zeewolde,

 • Alle details weergeven

ZEEWOLDE, FL — Vanavond, 14 mei 2018 in Almere-Buiten, liep ik naar boven om iets te halen en zag opeens door een van de ramen een object in de lucht dat mijn aandacht trok. Het was ongeveer 23:05u dus goed donker en het hing ter hoogte van waar de zon onder gaat (Westen). Het object/licht was veel groter dan een ster en hing op ongeveer 300-500 meter hoogte. De hoogte is moeilijk te schatten maar het was niet hoog in de lucht. Ik deed het rieten rolgordijn opzij en had meteen zoiets dat dit bijzonder was. Ik ben mijn verrekijker, mobiel en fototoestel gaan halen. Met het blote oog zag je een groot rond wit licht maar toen ik door de verrekijker keek zag ik een groot fel rood/oranje gloeiend object. Het leek op een staand lang object en af en toe dacht ik twee uitsteeksels te zien, net alsof je je armen een beetje opzij doet. Het was ongelooflijk hoe fel het object gloeide. Het hing stil en draaide niet. Mijn zoon heeft het ook aandachtig door de verrekijker bekeken. Ik heb ook kort gefilmd met mijn mobiel en heb een aantal foto's gemaakt maar alles valt in het niet met hoe ik het door de verrekijker zag. Vanaf 23:05u t/m 23:34u heb ik gekeken en het object hing de hele tijd stil op dezelfde plek. Na verloop van tijd leek het alsof het iets in hoogte was gezakt maar niet veel. Ik ben toen naar beneden gegaan om te kijken of er wellicht meer waarnemingen te vinden waren maar zag nog niets van de huidige datum, 14 mei 2018. Toen ik weer naar boven ging om verder te kijken was het object verdwenen. Zo jammer maar ik heb toch bijna een half uur iets heel bijzonders gezien. Het was absoluut geen ster. Ben nog wel even naar buiten gegaan maar heb het niet meer kunnen ontdekken. Dit was mijn tweede UFO-waarneming na twintig jaar.

P.s. mocht het Ufo Meldpunt Nederland belangstelling voor het filmpje hebben dan kan ik deze via WhatsApp of Gmail doorsturen omdat het niet lukt om het op mijn computer op te slaan.

Foto

 • Fel rood/oranje gloeiend object - Almere-Buiten foto

Schets

 • Fel rood/oranje gloeiend object - Almere-Buiten schets

Top 3 ufo-boeken

 1. 1
  We zijn misschien niet alleen

  Taede A. Smedes

  We zijn misschien niet alleen

  Ufo’s toen en nu

 2. 2
  De ufo’s van Gorredijk

  Taede A. Smedes

  De ufo’s van Gorredijk

  Een historische constructie van een opmerkelijke ufo-golf in 1974

 3. 3
  UFO’s in België en Nederland

  Frederick Delaere

  UFO’s in België en Nederland

  De waarheid achter de waarneming

Reacties

Reacties die niet bijdragen aan een oplossing worden verwijderd. Plaats een melding als u zelf ook een UFO hebt gezien!

Meer: ufo-meldingen uit Zeewolde, ufo-meldingen uit Flevoland

Foto wordt geladen

EXIF gegevens

Datum en tijd kunnen onjuist zijn wanneer deze verkeerd zijn ingesteld op de camera.