Airplane Alert Binoculars Brightness Caution Check Comment Cross Date Delete Direction Download Info Facebook Location Photo Rotate Search Sketch Star Tag Twitter Undo Video Weather Zoom in Zoom out

Details

 • Wat

  1 object gedurende 10 seconden

 • Wanneer

  8 juli 2017 (10:00)

 • Waar

  Almere,

 • Alle details weergeven

ALMERE, FL — Ik zat in de trein toen ik dit zag, ik zat aan de rechter kant van de trein (raam kijkt op op Noord West ongeveer vanaf dit punt?). Mijn reis was naar Schiphol om te spotten, toen de trein bij Almere binnen kwam zag ik dit. Ik weet zo niet waar deze trein stopt, dus de locatie is niet geheeld accuraat helaas.

Ik zat te praten met een jonge moeder die tegen over mij zat en het viel mij op dat een vliegtuig wel heel erg laag zat en stil hing boven Almere. Dit net achter de gebouwen op na mijn inschatting 100 tot 300 meter, kan niet veel meer zijn geweest al is het lastig in te schatten vanuit een trein. We spraken er over en tijdens dat gesprek vertelde andere mensen in de zelfde coupe dat ze het ook zagen. Later sprak een oudere man mij aan net voor aankomst bij Schiphol dat hij piloot was geweest voor de Luchtmacht. Hij vertelde mij dat hij ook nog nooit iets dergelijks had gezien. Hij moest ook bij Schiphol er uit, dus we bleven even praten over wat we hadden gezien. Hij vertelde mij dat hij in de jaren 60/70 piloot was en op diverse locaties gestationeerd was geweest in Nederland. Hij vertelde mij dat hij diverse keren ook achter onbekende objecten was af gestuurd. Vreemd genoeg was ik alles over dit voorval kwijt tot ik op Youtube een vergelijkbaar idee zag. Voor het geval dat, wil ik het graag wel melden. Ik durf niet te beweren dat het een buitenaards ding zou zijn, maar het is wel duidelijk dat het een "UFO" was (unidentified flying object) waar dit dus wel onder zou moeten vallen.

Het toestel leek mij stil te hangen en dus te laag, zeker kijkende naar een ander toestel dat wel bewoog als normaal en op de juiste hoogte zat voor die specifieke locatie. Het viel mij ook op dat het toestel een vreemde kleuren samenstelling had. Geheel wit aan de boven kant dat leek op een vrij nieuwe paint job. De onderzijde van het toestel leek een verweerd blauw te zijn. Als of het te lang er op heeft gezeten en de zon er te lang heeft opgeschenen. Ik zag geen beschadigingen aan de onderkant dat je bij vrijwel elk toestel zou moeten zien. De staart van het toestel kan namelijk met elke keer dat het toestel opstijgt of land de grond raken en verf kan er van af schrapen net als een zwart laagje er bij te lijken komen. Bij dit toestel, totaal niets dat daar op lijkt.

Ik zag ook totaal geen tekst of stickers op het toestel, wat natuurlijk nog vreemder is aangezien elk toestel wel enigzins iets heeft aan bestickering, zoals een vlag en een registratie nummer. Dit naast dat het toestel zodanig laag zat (net boven een kerk toren vanaf waar ik het kon zien, een rijdende trein) dat je dergelijke dingen wel heel erg goed moet kunnen zien. Ik heb het helaas te kort gezien om daadwerkelijk mijn camera te pakken en een foto te kunnen maken. Het zou hoog uit 10 tot 30 seconden zijn geweest dat ik het vreemde toestel zag.

Ik wil niet zeggen dat het buiten aards zou zijn, kan net zo goed een andere verklaring hebben. Maar als spotter weet je wel wat er vanaf weten lijkt mij. Naast bezoeken van Schiphol kijk ik ook naar militaire vlieghavens en natuurlijk houd ik via internet wel bij wat er mogelijk in de buurt zou zijn volgens de diverse radars die je kunt bezoeken, forums, chat sites etc. Ik kan met 100% zekerheid zeggen dat ik geen kennis heb van een toestel dat er zo zou uit zien en dit zou kunnen doen. Na mijn weten is het vrijwel onmogelijk zonder visuele hints zoals een Harrier straaljager of een Tiltrotor toestel. Ik kan niet zeggen wat er mogelijk aan de hand zou zijn. Kan een mogelijk onbekend type zijn, ik ben het enkel nog nooit eerder tegen gekomen met een dergelijke omschrijving. Ik blijf zeggen dat het een 'toestel' is omdat het er visueel uitzag als een kleine variant van een Boeing 747, maar wel met een kleinere 'vertical stabilizer'. Na wat ik kon zien in die kleine tijd, zag ik geen beweegbare oppervlaktes zoals de 'flaps', 'rudder', etc. Wing tips zagen er plat uit, ik zag geen uitsteeksels daar.

Sinds dit moment heb ik thuis diverse dingen die nog al apart zijn. Ik heb een aquarium bijvoorbeeld waar ik afgelopen weekend nieuwe vissen in heb losgelaten. 2 dagen later vond ik een van die vissen aan de andere kant van de kamer. Geen idee wat er aan de hand is daar mee, maar ik slaapwandel nooit en een maanvis kan toch echt niet zelf de klep open doen om vervolgens een lange wandeling te maken.
Andere dingen die ik zie sinds gebeuren die dag, zijn bevoorbeeld kleine objecten die opeens verplaatsen tijdens de nacht of als ik even gefocussed met mijn computer bezig ben. Dingen die ik dus niet aan kan raken in de tussen tijd. Daar voor gebeurde dit nooit na mijn weten.

Top 3 ufo-boeken

 1. 1
  We zijn misschien niet alleen

  Taede A. Smedes

  We zijn misschien niet alleen

  Ufo’s toen en nu

 2. 2
  In Plain Sight

  Ross Coulthart

  In Plain Sight

  An Investigation into UFOs and Impossible Science

 3. 3
  UFO’s in België en Nederland

  Frederick Delaere

  UFO’s in België en Nederland

  De waarheid achter de waarneming

Reacties

Reacties die niet bijdragen aan een oplossing worden verwijderd. Plaats een melding als u zelf ook een UFO hebt gezien!

Meer: ufo-meldingen uit Almere, ufo-meldingen uit Flevoland

Foto wordt geladen

EXIF gegevens

Datum en tijd kunnen onjuist zijn wanneer deze verkeerd zijn ingesteld op de camera.