Airplane Alert Binoculars Brightness Caution Check Comment Cross Date Delete Direction Download Info Facebook Location Photo Rotate Search Sketch Star Tag Twitter Undo Video Weather Zoom in Zoom out

Details

VELP, GD — Vandaag op 30 augustus 2016 kwam ik terugfietsend naar huis van de supermarkt in Velp (Gld.) en toen ik halverwege de Overhagenseweg infietste richting Oost, zag ik ineens een groot en helder boomerangachtig object waarvan ik 2 lichten zag branden. 1 licht stond gewoon aan en de ander knipperde zoals je dat kent van een vliegtuig. Toch was dit geen vliegtuig, want het maakte nauwelijks of geen geluid, hoorde wel andere dagelijkse geluiden buiten. Het was ook erg laag en nu baal ik enorm dat ik geen i-pad bij de hand heb. Mijn telefoon is nog een ouderwetse met drukknopjes, dus ook geen goede camerafoon.

De tijd om hem erbij te pakken zou sowieso zijn mislukt, omdat ik nog tussen de huizen doorfietste en dus dat ding maar ongeveer 5 seconden voorbij zag zweven. Ik zag hem in het oostelijke kant maar het bewoog van Zuid naar Noord boven en nabij Biljoen.

Ik ben nogal sceptisch ingesteld wat betreft UFO's, maar het zag er niet aards uit. Ik ben doorgefietst naar de weilanden maar toen ik aankwam, was het weg. Ik heb hem ook niet zien terug zweven. Het was een boomerangachtige vorm, maar hij zweefde als het ware verticaal/horizontaal. Het middenstuk zag ik wel iets, maar te onduidelijk wegens de schemering. Het is daar aan die kant behoorlijk donker met weiland en bos.

Het constant brandende lampje zat aan de bovenkant (hemel gericht) en het knipperende lampje zat aan de onderkant (naar de grond gericht).

Wie heeft dit object nog meer gezien?Het is pas de 2e keer dat ik iets heb gezien, maar deze vloog echt superlaag en was best groot. Zeker geen normale boomerang, dit object was veel groter. Ik zou bijna denken aan een zeer groot model zweefvliegtuig, maar dat moet dan wel een zeer groot model zijn als speelgoed vliegtuig.

Het kan natuurrlijk dat er mensen grappen uithalen, maar zo'n groot object?Ik vond het op z'n minst heel erg vreemd, maar spectaculair. Ik hoop nog meer te zien. Ik vond het het vermelden zeker waard, want het was wel een heel vreemd ding.

Als je zoiets onverwacht ziet, hoop ik voortaan een camera aan te hebben. Maarja, reken er maar eens op. Zie je ook niet zomaar. Ik baal echt dat ik nu geen beelden heb, daarom hoop ik dat anderen misschien beelden hebben die het ook zouden hebben gezien.

Schets

 • Vreemd object met 2 zeer heldere lichten schets

Top 3 ufo-boeken

 1. 1
  We zijn misschien niet alleen

  Taede A. Smedes

  We zijn misschien niet alleen

  Ufo’s toen en nu

 2. 2
  In Plain Sight

  Ross Coulthart

  In Plain Sight

  An Investigation into UFOs and Impossible Science

 3. 3
  UFO’s in België en Nederland

  Frederick Delaere

  UFO’s in België en Nederland

  De waarheid achter de waarneming

Reacties

Reacties die niet bijdragen aan een oplossing worden verwijderd. Plaats een melding als u zelf ook een UFO hebt gezien!

Meer: ufo-meldingen uit Velp, ufo-meldingen uit Gelderland

Foto wordt geladen

EXIF gegevens

Datum en tijd kunnen onjuist zijn wanneer deze verkeerd zijn ingesteld op de camera.