Airplane Alert Binoculars Brightness Caution Check Comment Cross Date Delete Direction Download Info Facebook Location Photo Rotate Search Sketch Star Tag Twitter Undo Video Weather Zoom in Zoom out

Details

DEURNE, NB — Zojuist sigaretje gerookt buiten, en zag plots een fel oranje lichtpunt aan de horizon voorbij komen. In richting vanuit zuidwesten naar noordoosten. Ongeveer in dezelfde lijn als dat Luik (BE) - Krefeld(DE) ten opzichte van elkaar liggen. Het licht zonder een voor mij zichtbaar vuurspoor (waarschijnlijk door de lichte bewolking?) kon ik nog tot in de verte volgen, zelfs toen het licht zich tussen twee lantaarnlichten bevondt, zo fel. Het viel mij op dat toen het oranje licht op 45graden in de lucht stond vanaf mijn punt gezien (90graden is loodrecht de lucht in) er tóen pas een geluid waarneembaar was. Het geluid leek op een lijnvliegtuig op grote hoogte, maar toch iets doffer, alsof de motoren uitstonden. Ik weet niet in hoeverre luchtweerstand een geluid af kan geven bij een snel bewegend voorwerp.

Zojuist hier op het forum meerdere meldingen gelezen, maar allemaal om 17:30. Mijn melding komt van 21:00.

En zojuist een nieuwsbericht gelezen dat er een meteoriet gesignaleerd is, nieuwsbericht is van 21:17.
http://nos.nl/artikel/325206-meteoor-boven-nederland.html

Het rare alleen is dat toen het oranje licht zich tussen de lantaarnlichten bevonden, er een oranje licht vanuit zuidoostelijke richting bij kwam, en zich keerde om vervolgens ook richting het noordoosten te verdwijnen?Met enig rationeel denken concludeer ik dat dit komt door het kijken in de twee lantaarnlichten, maar ook dit tweede felle oranje licht was nog enige tijd in de verte als een piepklein puntje te zien. Meerdere malen mijn ogen bewogen dus het was geen oogvlekje.

Ik ben erg benieuwd naar het verschijnsel. Vreemde was dat ik geen staart kon zien. Een vuurballon was het niet, er kwam echt een geluid achteraan.

Of het was de vierde trap van de Sojoez raket?

Top 3 ufo-boeken

 1. 1
  We zijn misschien niet alleen

  Taede A. Smedes

  We zijn misschien niet alleen

  Ufo’s toen en nu

 2. 2
  De ufo’s van Gorredijk

  Taede A. Smedes

  De ufo’s van Gorredijk

  Een historische constructie van een opmerkelijke ufo-golf in 1974

 3. 3
  UFO’s in België en Nederland

  Frederick Delaere

  UFO’s in België en Nederland

  De waarheid achter de waarneming

Reacties

Reacties die niet bijdragen aan een oplossing worden verwijderd. Plaats een melding als u zelf ook een UFO hebt gezien!

Meer: ufo-meldingen uit Deurne, ufo-meldingen uit Noord-Brabant

Foto wordt geladen

EXIF gegevens

Datum en tijd kunnen onjuist zijn wanneer deze verkeerd zijn ingesteld op de camera.