Airplane Alert Binoculars Brightness Caution Check Comment Cross Date Delete Direction Download Info Facebook Location Photo Rotate Search Sketch Star Tag Twitter Undo Video Weather Zoom in Zoom out

Details

KLOOSTERBUREN, GR — Geachte meneer/mevrouw van het Ufomeldpunt,

Vandaag op 10 december 2013 heb ik in Noord-Groningen zeer vreemde verschijnselen waargenomen in de lucht. Het was op dit moment al donker en er waren een aantal sterren in de lucht te zien. Toen ik vanaf de hoofdweg naar mijn huis liep keek ik omhoog naar die lucht in Noord-Westelijke richting, aan mijn linkerkant dus. Ik zag vervolgens een stip die (donker)wit/geel van kleur was. Mijn aandacht werd door deze stip getrokken omdat deze opeens vernauwde en helemaal verdween. Nu heb ik dit vaker gezien, maar vervolgens gebeurde er iets heel vreemds. Er verscheen op de plaats van de stip die grotendeels wit van kleur was, een fel oranje stip, of bol is misschien beter gezegd. Deze stip knipperde 1 of misschien 2 keer net als een lamp die aangaat. Vervolgens verscheen er een halve seconde later rechtsboven deze bol nog een fel oranje bol. Daaropvolgend verscheen weer een fel oranje bol, ook weer schuin daarboven. Er stonden dus drie oranje bollen schuin boven elkaar die als lichten leken te zijn aangegaan. Ik heb met stijgende verbazing hiernaar gekeken maar vervolgens doofden de bollen ongeveer allemaal tegelijk. In totaal was het misschien anderhalve seconde, maar het was heel duidelijk. De bollen waren op een behoorlijke hoogte, maar omdat het donker was, was het moeilijk om een schatting te maken. Het leek in ieder geval op de hoogte van een vliegtuig maar het was misschien iets lager.

Ik bleef een tijdje staan kijken en ben toen naar de hoofdweg gelopen. Na enige tijd zag ik rechts van mij, in het Noorden, boven de Waddenzee weer een aantal lichten. Ik zag deze lichten slecht vanuit mijn ooghoeken en meteen daarna waren ze verdwenen. Ik ben toen richting de Waddenzee gelopen (ik woon hier hemelsbreed ongeveer 3 kilometer vandaan). Ongeveer een kwartier tot 20 minuten hierna gebeurde er weer iets ongelofelijk raars. Tussen het Noorden en het Noordwesten, ook weer boven de Waddenzee, verschenen nu opeens een stuk of 10 oranje bollen, maar dit keer veel lager. Ze leken wel aan te gaan als lampen en het was alsof ze in de lucht ontstonden. Deze bollen bewogen verschillende richtingen op en sommigen van deze bollen brachten andere bollen voort. De bollen stoten dus gewoon andere bollen af alsof het vloeibaar was!Na ongeveer 4 seconden doofden ze tegelijk.

Ik heb nog nooit in mijn leven zoiets gezien. Ik heb nog iets opgezocht over flairs, dat zijn een soort warmteraketten die vliegtuigen afschieten om hittezoekende raketten te misleiden. Ik woon namelijk vlak bij het militaire oefenterrein in Lauwersoog (zo'n 15 kilometer hemelsbreed). Ik heb echter in het geheel geen vliegtuigen gehoord. Normaal gesproken hoor ik deze vliegtuigen altijd zeer duidelijk als ze bij defensie weer aan het trainen zijn. Ik heb ten tijde van alle drie de verschijnselen geen vliegtuigen in de buurt van deze verschijnselen gezien noch gehoord. Geen knipperlichten of niks. Ik ben zeer benieuwd of er meer mensen zijn die op of omstreeks 6 uur oranje lichten hebben gezien in de lucht.

Met vriendelijke groeten,

Vincent

Schets

  • Vreemde verschijnselen schets

Top 3 ufo-boeken

  1. 1
    We zijn misschien niet alleen

    Taede A. Smedes

    We zijn misschien niet alleen

    Ufo’s toen en nu

  2. 2
    De ufo’s van Gorredijk

    Taede A. Smedes

    De ufo’s van Gorredijk

    Een historische constructie van een opmerkelijke ufo-golf in 1974

  3. 3
    UFO’s in België en Nederland

    Frederick Delaere

    UFO’s in België en Nederland

    De waarheid achter de waarneming

Reacties

Reacties die niet bijdragen aan een oplossing worden verwijderd. Plaats een melding als u zelf ook een UFO hebt gezien!

Meer: ufo-meldingen uit Kloosterburen, ufo-meldingen uit Groningen

Foto wordt geladen

EXIF gegevens

Datum en tijd kunnen onjuist zijn wanneer deze verkeerd zijn ingesteld op de camera.