Airplane Alert Binoculars Brightness Caution Check Comment Cross Date Delete Direction Download Info Facebook Location Photo Rotate Search Sketch Star Tag Twitter Undo Video Weather Zoom in Zoom out

Details

  • Wat

    1 bol

  • Wanneer

    8 augustus 2013 (23:20)

  • Waar

    Onbekend,
    bewoog richting noorden

  • Alle details weergeven

ONBEKEND, — Omstreeks 01:20 vloog er een felle rood/oranje bol langs de Noord-Hollandse kust. Vanaf de Vennewatersweg tussen Heiloo en Egmond-Binnen kreeg ik hem ter hoogte van Egmond-Binnen in het vizier. Het kan zijn dat hij al eerder zichtbaar was maar eerder heb ik hem niet opgemerkt. Ter hoogte van Bergen aan Zee verdween hij plotseling. Vlak achter de bol vloog een laag vliegend vliegtuig (lager dan de bol). Deze vloog op het moment dat de bol verdween ter hoogte van Egmond-Binnen. Vanwege zijn geringe hoogte denk ik niet dat dit een commercieel vliegtuig is geweest maar iets militairs. Ik heb het idee dat ik getuige ben geweest van een onderschepping.

Meer informatie over de bol: de kleur was fel rood/oranje en er waren geen knipperende lichten te zien zoals bij een vliegtuig. De bol vloog met een constante hoge snelheid, naar mijn idee sneller dan het vliegtuig, langs de kust in noordelijke richting. De hoogte was ongeveer tussen de 10 en de 15 graden. Het verdwijnen was zeer plotseling, het licht doofde niet langzaam uit maar was in een fractie van een seconde verdwenen.

Ik durf niet te zeggen of dit buitenaards geweest is. Hopelijk kunnen andere getuigen misschien duidelijkheid geven van deze bizarre gebeurtenis.

Top 3 ufo-boeken

  1. 1
    We zijn misschien niet alleen

    Taede A. Smedes

    We zijn misschien niet alleen

    Ufo’s toen en nu

  2. 2
    De ufo’s van Gorredijk

    Taede A. Smedes

    De ufo’s van Gorredijk

    Een historische constructie van een opmerkelijke ufo-golf in 1974

  3. 3
    UFO’s in België en Nederland

    Frederick Delaere

    UFO’s in België en Nederland

    De waarheid achter de waarneming

Reacties

Reacties die niet bijdragen aan een oplossing worden verwijderd. Plaats een melding als u zelf ook een UFO hebt gezien!

Meer: ufo-meldingen uit Buitenland

Foto wordt geladen

EXIF gegevens

Datum en tijd kunnen onjuist zijn wanneer deze verkeerd zijn ingesteld op de camera.