Airplane Alert Binoculars Brightness Caution Check Comment Cross Date Delete Direction Download Info Facebook Location Photo Rotate Search Sketch Star Tag Twitter Undo Video Weather Zoom in Zoom out

Details

MAASSLUIS, ZH — Ik lag net op bed en hoorde een zacht, eentonig aanhoudend geluid van buiten komen. Nu woon ik tussen de Rotterdamse havens en industriegebied in, dus ik ben wel wat geluiden gewend, maar dit klonk me niet bekend in de oren, dus besloot ik het raam even open te zetten. Meteen toen ik mijn gordijnen opendeed, viel me op dat de (halve) maan er erg vreemd uitzag. Ik heb er een tijdje gebiologeerd naar staan kijken voor ik het echt besefte... De maan was rood en hij leek voor mijn ogen te verdwijnen!Snel heb ik mijn iPhone gepakt om foto's te maken, maar de kwaliteit is echt waardeloos. Vervolgens heb ik snel mijn verrekijker gepakt in de hoop meer te kunnen zien. Maar het enige wat ik zag, was dat de maan voor mijn ogen verdween!
Ik heb nooit eerder zoiets gezien en wellicht is er een logische verklaring voor, maar online kon ik er niks over vinden. Behalve 1 filmpje van iemand die exact hetzelfde heeft gezien, maar ook geen idee heeft wat er met de maan gebeurde.

Een maansverduistering is uitgesloten, omdat dat alleen tijdens volle maan gebeurt. Het was ook geen wolk die voor de maan schoof, want ik zag hem echt "oplossen" in de lucht als het ware. Ik dacht persoonlijk aan mist (nuchtere verklaring) alleen kan ik ook nergens online vinden dat de maan opeens rood kleurt wanneer hij in een mistbank terecht komt ofzo. De minder nuchtere verklaring is wellicht het Blue Beam Project?
Maar misschien zit hier iemand met een andere (serieuze) verklaring?

Video

Foto's

 • Maan wordt rood en verdwijnt voor mijn ogen foto

Top 3 ufo-boeken

 1. 1
  We zijn misschien niet alleen

  Taede A. Smedes

  We zijn misschien niet alleen

  Ufo’s toen en nu

 2. 2
  De ufo’s van Gorredijk

  Taede A. Smedes

  De ufo’s van Gorredijk

  Een historische constructie van een opmerkelijke ufo-golf in 1974

 3. 3
  UFO’s in België en Nederland

  Frederick Delaere

  UFO’s in België en Nederland

  De waarheid achter de waarneming

Reacties

Reacties die niet bijdragen aan een oplossing worden verwijderd. Plaats een melding als u zelf ook een UFO hebt gezien!

Meer: ufo-meldingen uit Maassluis, ufo-meldingen uit Zuid-Holland

Foto wordt geladen

EXIF gegevens

Datum en tijd kunnen onjuist zijn wanneer deze verkeerd zijn ingesteld op de camera.