Airplane Alert Binoculars Brightness Caution Check Comment Cross Date Delete Direction Download Info Facebook Location Photo Rotate Search Sketch Star Tag Twitter Undo Video Weather Zoom in Zoom out

Details

DIEREN, GD — Ik en een vriend van mij liepen naar buiten om naar de auto te lopen. Ik keek naar de hemel, het was heldere nacht zonder wolken. Er viel mijn niets bijzonders op er waren sterren aan de hemel zichtbaar en als je goed keek was de melkweg ook licht zichtbaar.
1-2 seconden daarna keek ik weer omhoog en zag een zeer heldere lichtbol in het oosten. Het bewoog langzaam richting het oosten. Meteen wees ik mijn vriend aan om ook ernaar te kijken. Hij zag het ook. En binnen een tijdsduur van 3-4 seconden werd lichtbol (gele kleur) naarmate die verder vloog richting het oosten steeds kleiner, een zwak lichtpunt net als een zwakke ster en daarna niet meer zichtbaar. Wat wel opvallend was is dat die van een hele heldere lichtbron dat erg opvalt vrijwel direct naar een zwak lichtpunt veranderde binnen het hele gebeuren en daarna verdween. Dus niet op een gelijkmatige manier, maar van zeer helder naar een normaal zichtbare ster en daarna steeds zwakker. De positie veranderde niet veel in mijn beleving.
In eerste instantie dacht ik meteen aan de ruimte station ISS. Die heb ik eerder ook gepland bezichtigd vanuit mijn achtertuin ik wist wanneer die voorbij zou komen. Alleen die zie je met een redelijke snelheid als een heldere lichtbol voorbij vliegen. Toen vloog die vanuit het westen naar het oosten en dat duurde wel even voordat die niet meer zichtbaar was.
Mijn mening was dan ook dat wat ik gezien had niet de ISS is geweest. Al heb ik achteraf niet kunnen verifiëren of die toevallig op dat moment daar voorbij is gevlogen. Op internet is alleen de huidige positie te bekijken.

Top 3 ufo-boeken

  1. 1
    We zijn misschien niet alleen

    Taede A. Smedes

    We zijn misschien niet alleen

    Ufo’s toen en nu

  2. 2
    De ufo’s van Gorredijk

    Taede A. Smedes

    De ufo’s van Gorredijk

    Een historische constructie van een opmerkelijke ufo-golf in 1974

  3. 3
    UFO’s in België en Nederland

    Frederick Delaere

    UFO’s in België en Nederland

    De waarheid achter de waarneming

Reacties

Reacties die niet bijdragen aan een oplossing worden verwijderd. Plaats een melding als u zelf ook een UFO hebt gezien!

Meer: ufo-meldingen uit Dieren, ufo-meldingen uit Gelderland

Foto wordt geladen

EXIF gegevens

Datum en tijd kunnen onjuist zijn wanneer deze verkeerd zijn ingesteld op de camera.