Airplane Alert Binoculars Brightness Caution Check Comment Cross Date Delete Direction Download Info Facebook Location Photo Rotate Search Sketch Star Tag Twitter Undo Video Weather Zoom in Zoom out

Details

VOORBURG, ZH — Het exacte jaar weet ik niet meer precies. 1981, 82, 83. Ook niet in welke maand of jaargetijde. 7-8 meter diameter, meerkleurige (rood, blauwig, ..) lichtjes die mekaar van rechts naar links circulair opvolgden in 1 richting. Niet per stuk knipperend. In het midden was een pulserend licht.
Er was geen geluid of trilling. Het was avond dus ik zag geen kleur van het voorwerp. Het bewoog langzaam, gedurende ongeveer 1 minuut, heb ik het gezien, even ben ik weggelopen om mijn vrouw erbij te roepen maar zij nam het niet serieus, en kwam terug bij het raam om het daarna uit zicht te verliezen.
Het is nu meer dan 40 jaar geleden. Toch heeft het een diepe indruk op mij gemaakt. Mijn huidige vrouw vond dat ik het toch moest melden omwille van het melden.
NB: De volgende dag stond er iets over in de krant, dus meerdere mensen hebben het gezien en er melding van gemaakt anders zou er geen bericht over in de krant of op het lokale nieuws van zijn te lezen. Maar het werd afgedaan met dat het een helicopter met reclame zou zijn geweest. Dit vond, vind ik niet aannemelijk. Langs de Nicolaas Beetslaan loopt een hoogspanningskabel waar het object laag overheen vloog; Onlogisch dat dit over zo een plek zou gebeuren, zo laag, en er was niet dat harde geluid, noch de trillingen van de lucht dat zelfs binnen in huis te voelen is, wat ik ken van een helicopter; wie vliegt er rond met reclame zo laat in de avond, waar niets op te lezen viel of te zien, dan wat gekleurde lichtjes; En ik vraag me af of helicopters uberhaupt reclame trekken...

Voor wat mijn melding waard is, na zoveel jaar. Jullie verzamelen meldingen en die van mij vind ik toch de moeite waard. In deze tijd word een melding van een U.F.O. serieuzer genomen dan destijds. Wat heb ik gezien dat zou ik alsnog best willen weten.

Na het versturen van mijn melding, heb ik gezien dat de datum vast blijft staan op 19/10/23. Dit heb ik willen wijzigen maar dat is na paar keer proberen nog niet gelukt. Nu heb ik het jaar van de gebeurtenis in de tekst bovenin geschreven.

Top 3 ufo-boeken

 1. 1
  We zijn misschien niet alleen

  Taede A. Smedes

  We zijn misschien niet alleen

  Ufo’s toen en nu

 2. 2
  De ufo’s van Gorredijk

  Taede A. Smedes

  De ufo’s van Gorredijk

  Een historische constructie van een opmerkelijke ufo-golf in 1974

 3. 3
  UFO’s in België en Nederland

  Frederick Delaere

  UFO’s in België en Nederland

  De waarheid achter de waarneming

Reacties

Reacties die niet bijdragen aan een oplossing worden verwijderd. Plaats een melding als u zelf ook een UFO hebt gezien!

Meer: ufo-meldingen uit Voorburg, ufo-meldingen uit Zuid-Holland

Foto wordt geladen

EXIF gegevens

Datum en tijd kunnen onjuist zijn wanneer deze verkeerd zijn ingesteld op de camera.