Airplane Alert Binoculars Brightness Caution Check Comment Cross Date Delete Direction Download Info Facebook Location Photo Rotate Search Sketch Star Tag Twitter Undo Video Weather Zoom in Zoom out

Details

WOUDRICHEM, NB — 3 Dagen geleden heb ik een beveiligingscamera geïnstalleerd; aan de buitenkant boven de keukendeur, gericht op de tuin.

Nu bemerkten wij zondagavond een heel eigenaardig fenomeen.
Nu kan ik proberen te omschrijven wat wij waarnemen maar ik denk dat het duidelijker is om een paar opnames te laten zien.

Ik omschrijf het zelf als een soort ‘lampjes’ (lichtgevende bollen) maar het is alleen te zien met de camera (op het scherm van mijn iPhone).
De camera registreert ze automatisch en geeft dan direct op mijn iPhone aan ‘Beweging gedetecteerd’. Vervolgens wordt dit meteen 6 seconden gefilmd en op mijn iPhone opgeslagen.

Nu kan ik ook gewoon live met de camera meekijken en ook dan zijn er duidelijk 2 ‘lichtpunten’ (soort kleine lichtbolletjes) te zien.
Wanneer ik dan naar buiten ga lijkt het alsof deze lichtpunten naar mij toe komen.
Als mijn vrouw dan binnen op de iPhone mee kijkt naar wat er buiten gebeurt, dan ziet zij duidelijk waar deze lichtpunten zich om mij heen bevinden. Zelf zie of voel ik ze absoluut niet.
Als ik naar binnen ga dan lijkt het alsof ze mee willen maar we kunnen op de camerabeelden niet zien tot hoever ze mee gaan want het bereik van de camera is helaas net niet tot de ingang van de keuken.
Wel is dan te zien dat, zodra ik binnen ben, de lichtpunten soms weer wat afstand nemen van het huis (ongeveer 2 meter) en wanneer ik weer naar buiten ga dan komen ze snel weer naar me toe.

Omdat ik ook tijdens live kijken de beelden kan vastleggen door op ‘opnemen’ te klikken, hebben we een opname van bijna 10 minuten gemaakt.

Op diat filmpje kom ik na 41 seconden naar buiten en bij 49 seconden hoor je mijn vrouw zeggen dat ze naar me toe komen en kun je zien hoe ze om mij heen bewegen. Bij 55 seconden ga ik naar binnen om een zaklamp te pakken (maar dat levert geen enkel resultaat op). Bij 1 minuut 58 minuut ga ik weer naar binnen en bij 2 minuut 03 zie je dat de lichtpunten snel achter mij aan komen. Van 2 minuut 35 tot 3 minuut 26 blijven ze uit beeld (lijkt alsof ze bij de keukendeur blijven wachten). Dan vliegen ze even op tot 3 minuut 32 en gaan vervolgens weer terug naar de keukendeur.
Dit gebeurt een paar keer.
Bij 5 minuut 25 kom ik weer naar buiten. Ik gooi even iets in de prullenbak en ga dan naar de schuur, links achter in de tuin.
De lampjes lijken mij te volgen maar blijven duidelijk buiten ‘wachten’. Ze ‘vliegen’ een keer de tuin op en neer en wanneer ik bij 6 minuut 12 de schuur weer uit kom dan blijven ze daar hangen.
Ook als ik weer richting keuken loop blijven ze op enige afstand. (De lamp die bij 6 minuut 22 aanspringt is gewoon een lantaarn met bewegingscensor. Daar laten deze lichtpunten zich niet door afschrikken.) Pas wanneer ik bij 6 minuut 34 weer binnenstap en de keukendeur weer dicht doe, zie je dat de lichtpunten zich ook razendsnel richting de keuken begeven.

We hebben geen idee wat het zou kunnen zijn.
Is hier een logische verklaring voor (iets waar wij simpelweg niet aan gedacht hebben) of zou dit iets anders kunnen zijn?

Meest waarschijnlijke verklaring

Vuiltje

We hebben dit vaker meegemaakt. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om miniscule stofjes of druppeltjes vocht op een draadje van spinrag voor de camera. Het zou goed kunnen dat als je de camera schoonmaakt het probleem verholpen is. Meer…

Top 3 ufo-boeken

  1. 1
    We zijn misschien niet alleen

    Taede A. Smedes

    We zijn misschien niet alleen

    Ufo’s toen en nu

  2. 2
    De ufo’s van Gorredijk

    Taede A. Smedes

    De ufo’s van Gorredijk

    Een historische constructie van een opmerkelijke ufo-golf in 1974

  3. 3
    UFO’s in België en Nederland

    Frederick Delaere

    UFO’s in België en Nederland

    De waarheid achter de waarneming

Reacties

Reacties die niet bijdragen aan een oplossing worden verwijderd. Plaats een melding als u zelf ook een UFO hebt gezien!

Meer: ufo-meldingen uit Woudrichem, ufo-meldingen uit Noord-Brabant

Foto wordt geladen

EXIF gegevens

Datum en tijd kunnen onjuist zijn wanneer deze verkeerd zijn ingesteld op de camera.