Airplane Alert Binoculars Brightness Caution Check Comment Cross Date Delete Direction Download Info Facebook Location Photo Rotate Search Sketch Star Tag Twitter Undo Video Weather Zoom in Zoom out

Details

HARBRINKHOEK, OV — Goedenavond.
Af en toe zit ik op deze site te neuzen en zojuist vond ik een verslag van iemand waarbij diegene een waarneming uit het verleden omschrijft.
Hier op in springende; dat wil ik ook graag.

Het gaat om een waarneming van een aantal jaar geleden, destijds heb ik deze waarneming volgens mij al op deze site geplaatst. Echter heb ik toen weinig tot geen response ontvangen.

+-3 jaar geleden rookte ik buiten een sigaret achter mijn huis. Zoals wel vaker als het weer het toelaat tuurde ik daarbij naar boven de sterrenhemel in. Vaak zie ik dan objecten waarvan de waarneming overeenkomt met de reguliere verschijning van satellieten. Hoewel dit geen UFO's zijn vind ik dat al een boeiend fenomeen.

Afgezien van de satellieten die ik doorgaans zie en zag, nam ik die specifieke nacht een object waar dat leek op een "donker" groot vliegtuig. In de nacht lijkt elk groot object dat zich op hoogte door het luchtruim beweegt natuurlijk vrij donker maar dit object had dus absoluut geen zichtbare verlichting.
Ik zag het object dan ook per abuis toen de door het maan of sterrenlicht opgelichte bewolking verdween uit mijn gezichtsveld.
En dat was inderdaad ook wat er gebeurde na beter te kijken; doordat er een object overvloog, voor mij geruisloos, verdween, doordat dit object zich tussen de bewolking en mij verplaatste (in een rechte lijn), de bewolking inderdaad uit mijn gezichtsveld.

Misschien probeer ik het allemaal iets te objectief te verwoorden en gaat dat ten koste van het begrijpen van mijn waarneming bedenk ik me nu ;P

Dus zonder te gedetailleerd te vertellen wat ik zag; het leek op een groot vliegtuig (zonder zichtbare verlichting) wat overvloog in een rechte lijn in noord-oosteljke richting.
Ik zag het, hoewel het nacht en dus vrij donker was, doordat het zich voortbewoog langs het wolkendek waardoor er op zijn beurt weer een silhouet ontstond die zich aan het zicht manifesteerde.

Dit silhouet volgende kon ik inschatten dat het object ongeveer van vliegtuiggrootte moet zijn geweest, al dan niet iets groter.
Mocht het inderdaad de grootte van een regulier vliegtuig gehad hebben dan zou ik zeggen dat het object vrij laag overvloog.
Zo laag dat je dit bij een regulier vliegtuig normaliter wel zou horen en dit object hoorde ik dus niet.
Alsmede had het geen zichtbare verlichting waardoor ik dus betwijfel of het om een reguliere standaardvlucht van zomaar een vliegtuig zou gaan....

Wellicht geheim drugstransport bedenk ik mij nou, maar dat is misschien nog "verder gezocht" dan de verklaringen die af en toe in UFO-kringen aan zulke waarnemingen worden toegeschreven :P

Ik probeer het zo gedetailleerd mogelijk onder woorden te brengen omdat ik daarmee denk een zo objectief mogelijke waarneming te plaatsen en ook hoop dat hierdoor ideeën ontstaan over hetgeen wat ik toentertijd gezien heb.

Dus mocht je een verklaring hebben voor mijn waarneming ; alles is welkom. Ben zelf na al die jaren ook nog steeds reuze benieuwd.

Top 3 ufo-boeken

  1. 1
    We zijn misschien niet alleen

    Taede A. Smedes

    We zijn misschien niet alleen

    Ufo’s toen en nu

  2. 2
    De ufo’s van Gorredijk

    Taede A. Smedes

    De ufo’s van Gorredijk

    Een historische constructie van een opmerkelijke ufo-golf in 1974

  3. 3
    UFO’s in België en Nederland

    Frederick Delaere

    UFO’s in België en Nederland

    De waarheid achter de waarneming

Reacties

Reacties die niet bijdragen aan een oplossing worden verwijderd. Plaats een melding als u zelf ook een UFO hebt gezien!

Meer: ufo-meldingen uit Harbrinkhoek, ufo-meldingen uit Overijssel

Foto wordt geladen

EXIF gegevens

Datum en tijd kunnen onjuist zijn wanneer deze verkeerd zijn ingesteld op de camera.