Airplane Alert Binoculars Brightness Caution Check Comment Cross Date Delete Direction Download Info Facebook Location Photo Rotate Search Sketch Star Tag Twitter Undo Video Weather Zoom in Zoom out

Details

DRIEBERGEN-RIJSENBURG, UT — Het is 1mei 2022 in Driebergen en ik stap om 22.25 u.mijn tuin in om even van de rustige atmosfeer tijdens zonsondergang te genieten. Ik zie de prachtige rode verkleuring aan de westelijke hemel, er zijn weinig wolken en het grootste gedeelte van het uitspansel is tijdens de invallende schemering nog blauw.Dan wordt mijn oog geleid naar een heldere, oranjekleurige 'ster' denk ik even, maar onmiddellijk realiseer ik mij, dat er op dit tijdstip nog geen sterren te zien zijn en het valt mij tegelijkertijd op dat het licht een horizontale vorm heeft. Na een paar seconden verschijnt in het verlengde van het oranje licht een helder groen licht, dat knippert met een tussenpoze van ongeveer een seconde, misschien iets minder. Beide lichten lijken aan elkaar gekoppeld te zijn als een kort, liggend balkje. De locatie van het mij onbekende voorwerp lijkt vanuit mijn gezichtspunt (centrum Driebergen) boven de zuid-westrand van Driebergen te zijn en de hoogte van de lichten schat ik op honderd of enkele honderden meters boven de aarde, maar ik kan mij bij de invallende schemering vergissen in de afstand; ik ken de grootte van het voorwerp niet. Ik blijf ongeveer 5 minuten kijken terwijl 'het' onbeweeglijk op dezelfde plaats blijft hangen en groen knipperen.Dan, plotseling, schiet 'het' met een vaartje naar het Noord-oosten en houdt even plotseling weer stil boven het centrum van Driebergen, bijna recht boven mijn hoofd, om daar nog twee minuten onbeweeglijk te vertoeven met het constante oranje- en het knipperende groene licht. Dan heeft 'het' er kennelijk genoeg van en met een kalme vaart schiet 'het' in zuid-westelijke richting tot 'het' na enige seconden uit mijn blikveld verdwijnt achter de kruinen van bomen, die zich op ongeveer 100m. afstand van mij bevinden, richting Odijk, Bunnik.
Ik blijf achter met de vraag: Wat heb ik gezien? Alle bekende vliegende voorwerpen komen niet in aanmerking; een satelliet komt mijns inziens niet binnen de dampkring en een drone ziet er toch niet uit als een liggend tweekleurig balkje? Ik zou het graag willen weten.

.

Top 3 ufo-boeken

  1. 1
    We zijn misschien niet alleen

    Taede A. Smedes

    We zijn misschien niet alleen

    Ufo’s toen en nu

  2. 2
    De ufo’s van Gorredijk

    Taede A. Smedes

    De ufo’s van Gorredijk

    Een historische constructie van een opmerkelijke ufo-golf in 1974

  3. 3
    UFO’s in België en Nederland

    Frederick Delaere

    UFO’s in België en Nederland

    De waarheid achter de waarneming

Reacties

Reacties die niet bijdragen aan een oplossing worden verwijderd. Plaats een melding als u zelf ook een UFO hebt gezien!

Meer: ufo-meldingen uit Driebergen-Rijsenburg, ufo-meldingen uit Utrecht

Foto wordt geladen

EXIF gegevens

Datum en tijd kunnen onjuist zijn wanneer deze verkeerd zijn ingesteld op de camera.